Friday, December 13, 2013

Основна причина за инфаркт


                                                                                    


Вече години наред статистиката ни плаши с увеличение броя на инфарктите. В един момент се замислих коя причината. Тя е очевидна и много хора я знаят, но никой не се предпазва. Говоря за стреса. Tова е, което удря хората и вече не се изненадваме, ако примерно човек на 30 години е починал внезапно.

Животът стана много забързан. Голям процент от хората работят на две места, което само по себе си носи достатъчно стрес. Човек не може да е пълноценен в никое отношение, когато изпълнява две професии. При това положение представяте ли си какви последствия има дори най-малката странична задача? Tя се превръща в непосилен кошмар. А все още не е станало дума за семейството, което също е изключително важно и изисква време.

Сега наредете всички главоболия и задачи, струпващи се върху главата на даден човек, сложете чертата и ще получите общата сума на стреса всеки божи ден. Именно това е основната причина за инфарктите. Хората вече дори не мечтаят за почивка. Няма и кой да им я позволи. После остава статистиката.




No comments:

Post a Comment