Saturday, December 31, 2016

Как е възможно?
















Винаги във всякакви ситуации съм се стремила да бъда обективна, без оглед кое ми е изгодно. Затова се учудвам, че толкова хора не умеят да погледнат на фактите безпристрастно. Да вземем за пример конфликта между Запада и Изтока. Толкова години си разменят взаимни нападки и обвинения. По време на Студената война не съм била родена, но тя реално продължава и днес. Възмутително е поведението на крайните вляво и дясно.

Българите и руснаците са близки народи, тук няма спор. По традиция свързваме братушките с комунизма. И ето кое недоумявам: толкова години червените избиратели не намериха сили да признаят, че съществуването на концентрационни лагери като Белене е лошо и недопустимо. Та нали и в Хитлеристка Германия е имало такива, което отдавна е признато за престъпление. Не можеш да твърдиш, че в Аушвиц са извършвани злини срещу мирни граждани, а на дунавския остров имало само престъпници, заслужаващи наказание. Противоречието е очевидно. Или признаваш двете, или отричаш двете. Всичко друго би означавало да си изкривиш душата.













Десните в България също не умеят да погледнат фактите. Откакто възникна конфликтът с ИДИЛ, единствено Русия прави нещо за решаването му. Путин открито предложи да работят съвместно, ала американците не приеха подадената ръка, защото ги подгони необоснована параноя и изникнаха призраците на Студената война. После нахално заявиха, че всъщност руснаците не искали съвместна дейност. Кого лъжат? Предложението бе официално и всички го видяха. В добавка Турция свали руски самолет и вместо да я упрекнат, българските демократи обявиха тази провокация за защита на границата.

Както виждате, никой не се интересува от обективността и справедливостта. Хората следват партийната линия и не са способни дори на капчица критика спрямо любимата партия и нейните водачи. Така може да се стигне единствeно до лъжа и лицемерие. Hе вярвам някой да има полза.



1 comment:

  1. Ехе, намерила за какво да се чуди:)) Хората са си такива. Коне с капаци, овчици ги наречи, няма да сбъркаш. Не умеят да мислят. Дай им водач и ще го следват безропотно, па ако ще и ризата от гърба да им свали. Да ги ръчка с остена, ръчка, по-скоро кеф ще им стане отколкото да отправят критика.

    ReplyDelete