Friday, November 15, 2013

Странни неща на странни цени


                                                                             


Искало ли ви се е някога да имате причудливи предмети? Навярно да. Гледайки филм, четейки книга или просто, защото имате странно хоби. Понякога шляейки се из сайтовете за пазаруване може да опаднете на невероятни неща на невероятни цени. Да – цените за някои предмети са невероятно ниски, а за други – доста високи. Но да не забравяме, че при формирането на стойността им, собственикът е включил и капчица сантименталност.

Най-скъпата, а може би и най-странна оферта за тази седмица в сайта за безплатни обяви bazar.bg е този чистокръвен расов жребец. Цената му е 10 000 лв. Срещу тази сума новият собственик получава един обязден, дресиран и обучен за езда кон от Полша.

Друг доста скъп предмет е тази Арт винарна. Цената им варира от 100 до 3500 лв., но те едва ли биха представлявали крупна сума за ценителите на виното. Екстравагантните поставки са изработени от орех и в тях могат да бъдат поместени 16 бутилки.

Полезен предмет за ученици и студенти. Така може да бъде окачествен този часовник за преписване. Явно е много ценен, а бройките ограничени, тъй като той не се продава. Може само да бъде взет под наем срещу 25 лв.

Увлечението по колекциониране на банкноти е често срещано. Цената се определя от множество фактори, но могат да бъдат намерени и някой евтини към днешно време копюри. Пример е тази 24-каратова златна банкнота от 100 USD. Сегашният й притежател я продава срещу скромните 40 лв. Банкнотата е направена от 24 карата чисто златно фолио проба 9999, пресована със специален поликарнобат с цел придаването на повече здравина.

Къща, чийто основни „строителни материали” са клечки и шишарки, е друго по-необичаен предмет. Срещу 40 лв. може да бъде перфектно попълнение към колекцията на хора с подобни интереси.

Fakti.bg






No comments:

Post a Comment