Monday, September 9, 2013

Червеното буди страстите




Канадско изследване установи, че жените излъчват сигнали за вътрешното състояние на тялото си с начина, по който се обличат, а червеното означава "Искам секс". Учените установили, че представителките на нежния пол носят червено или розово, когато са в овулация в опит да привлекат мъж.

Изследователите от университета на Британска Колумбия в Канада изследвали 124 жени, като ги попитали за цвета на дрехите им и колко дни са минали от последния им месечен цикъл, пише БГНЕС Те установили, че жените с най-висока вероятност от забременяване били много по-склонни да носят червени или розови блузи в сравнение с жените с по-малка вероятност от забременяване.





Предпочитанието на представителките на нежния пол към червеното в определени дни от месеца не е случайно. Изследване на сайта за запознанства OkCupid установи, че жените, които са облечени в червено на профилната си снимка в сайтове за запознанства, получавали повече съобщения и предложения за срещи от дамите с друг цвят на дрехите си.

Изследователи от университета в Рочестър, щата Ню Йорк също открили, че мъжете е по-вероятно да сметнат една жена за привлекателна, по-вероятно е да я поканят на среща и дори да похарчат повече пари, ако тя е облечена в червено.

Lifestyle.ibox.bg







No comments:

Post a Comment