Friday, November 1, 2013

В затвора пребиха шефа на „Наглите“



                                                                


Лидерът на бандата за отвличания „Наглите” Прокопи Прокопиев – Поли Културиста е пребит в Софийския затвор по поръчка на тайнствения му шеф, който не е разкрит и до ден днешен от службите, научи вестник „Всеки ден” от свои източници от най-близкото обкръжение на престъпника.

В началото на тази седмица Прокопиев е бил нападнат от братята Мартин и Петър Мартинови, известни като Ягуарите, които също са клиенти на пандиза в столицата. Около 17 ч. във вторник двамата нахлули с шут в килията на осъдения похитител, разбили шкафчето му и задигнали оттам 4-5 часовника, очила и скъпи дрешки. Ядосан, Културиста тръгнал да си връща вещите. Той отишъл в килията на двамата братя, но там го посрещнали с винкел. С няколко удара с желязото по главата Поли паднал на земята, а след това Ягуарите започнали да го ритат.

От кьотека Прокопи имал синини по цялото тяло и пукната глава, която се наложило да я зашият в лечебницата на пандиза. Вчера излязоха две версии за побоя на главатаря на „Наглите”. Едната гласи, че той е станал „ухо” на надзирателите и е изпял незаконен казан за ракия, който е бил собственост на Мартин и Петър. Веднага щом казанът бил спипан, Ягуарите заподозрели Поли и логично решили да му отмъстят.
Освен че бил нарочен за шпионин, Прокопи е мразен от другите пандизчии заради лихварската си дейност.

Закъсалите лишени от свобода оставяли при него дрехи, маратонки, часовници и други свои ценни вещи, а срещу тях получавали кутии с цигари. Папиросите са със статут на валута в затвора. Поли давал две кутии цигари, като длъжникът трябва да му върне 3 след една седмица, ако не успее, Културиста прибира заложената вещ. Скъпите дрехи и часовници били негова страст и вече натрупал такава наличност, че можел спокойно да отвори бутик.


Източници на „Всеки ден”, близки до гангстера, обаче разкриват доста по-различна картина за нападението над него. Според тях Поли е изял боя от Ягуарите по поръчка на истинския шеф на бандата „Наглите”, който и до ден днешен официално се води неразкрит. Семейството на Прокопиев е силно разтревожено, че след зверството може и да му се случи най-лошото. Публична тайна в ъндърграунд средите е, че от близо година Прокопи Културиста не е добре с главата. Травмата обаче не е от удар или друг физически инцидент, а от психическо напрежение след жестоко изнасилване в пандиза.

Лабилността била голям проблем за боса в сянка на „Наглите”. „Всеки ден” научи, че в началото на месеца е имало среща между Прокопиев и спецполицаи, на която последните за пореден път са му предложили опцията да бъде напълно оневинен, но срещу свободата трябва да даде нови показания, в които поименно да посочи кой е стоял над него. Предвид деликатното психическо състояние на Прокопи, възможността да бъде обработен от ченгетата и навит да свидетелства, се е сторила реална на боса в сянка.

Мъж, много близък до сочения като лидер на групата Прокопи Прокопиев – Поли Културиста, разкри пред репортер на вестника истинската причина, заради която Поли и аверите му си държат упорито езика зад зъбите. „На всички от „Наглите” им беше казано още преди да започнат с отвличанията, че ще дойде ден, в който полицията ще ги залови. Истинският им бос ги е предупредил, че ако посочат името му по време на разпитите или в съдебна зала, майките, съпругите, бащите им, децата на предателите ще бъдат избити. Ако обаче си траят, рано или късно ще излязат от затвора, а със семействата им няма да се случи нищо лошо. Няма да загубят и парите, които натрупаха от откупите”, твърди източникът ни. Част от роднините на осъдените похитители си живеели разкошно.

Източници на вестника твърдят, че не е случайно, че точно братята Мартин и Петър Мартинови – Ягуарите са пребили Културиста. Двамата се занимавали с наркотици повече от 10 г. Имената на Мартинови нашумяха за първи път в подземния свят през 2003-2004 г. като най-бруталните биячи в наказателната бригада на нарколейтенанта Радослав Иванов – Темерута. Те дебнели дребните улични дилъри да не продават за други доставчици дрога и наказвали провинилите се с чупене на крайници или рязане с ножове.

Когато пък босът на тяхната наркогрупа завземал нови територии, пребивали чуждите пласьори.
Ягуарите бяха арестувани в началото на май миналата година за поредица от обири над картоиграчи в София. За Мартин и Петър Мартинови има оперативни данни, че са били и част от организацията на Антон Петров – Хамстера.


Беше садистът на бандата

Поли Културиста получи 18-годишна ефективна присъда лишаване от свобода за отвличанията, които организираше. Прокопи оглавяваше „Наглите” в периода 2006-2009 г. За 3години той участва в общо 12 зловещи похищения. Заради стреса, който преживя от действията на изрода, една от жертвите на бандата – Камелия Бончева, почина от рак. Прокопи беше този, който лично участваше във всички зверства над жертвите. Режеше уши и пръсти и пазеше похитените.

Общо трима души пострадаха по време на плен – Михаил Краус е с отрязан пръст, Ангел Бончев – с два отрязани пръста и Илиян – синът на строителен предприемач от София, на когото беше отрязано ухото. И в трите случая Културиста е свършил касапската работа, за да изпрати бандата на близките на жертвите ужасяващото послание. Похитителят е действал с лозарска ножица, която МВР намери. Прокопи любезно питал жертвите какво предпочитат да им бъде отрязано – пръст или ухо, после се захващал за работа.

Silnabulgaria.com

......................................................................................................................
Юноша на ЦСКА заби Галена(Уникални снимки)
......................................................................................................................
200 родители скочиха срещу директорката на Класическата гимназия
......................................................................................................................
Защо Деси Добрева изрита мъжа си
......................................................................................................................



No comments:

Post a Comment